East Gate of Karak Eight Peaks

Vårens projekt är att till sommaren kunna få upp det klassiska slaget vid East Gate of Karak Eight Peaks! Det finns i fjärde utgåvan av dvärgarnas armébok, utgiven kanske 1994 eller liknande. Storyn är lika enkel som genial: Dvärgarna under kung Belegar har lyckats ockupera sitt uråldriga fäste i Karak Eight Peaks. Men de lever under konstant belägring av grönskinnade Orcs & Goblins under den fruktade krigsherren Skarsnik (”Supreme Ruler of Eight Peaks!!”). Belegar skickar bud efter undsättning från sina släktingar och under ledning av ”kungens äldsta släkting” (?) Lord Duregar marcherar en armé tungt rustade dvärgar mot Eight Peaks. Men på vägen måste de passera vakttornet vid den östa porten som vaktas av stora mängder grönskinn…

Slaget är specificerat för Warhammer Fantasy Battles 4th edition. Vi kommer kanske att göra några mindre justeringar i reglerna, men i stort sett kör vi fjärde utgåvans regler rakt av. Nu gäller det dock att måla upp tillräckligt många grönskinn för Skarsniks armé…

En reaktion till “East Gate of Karak Eight Peaks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s