D&D retrokampanj

Nu så! Efter mycket om och men har jag och Spelledaren (hädanefter SL) startat vad som inte kan bli annat än en episk kampanj. Vi kommer att spela igenom i stort sett hela Äventyrsspels kanon av Drakar och demoner-äventyr – med några få slamkrypare som undantag som SL vägrar att spelleda av estetiska skäl. Naturligtvis börjar vi med Svart Duell!

 

dav
Svart duell (SL vägrar spela Skönheten och odjuret)

Kampanjen har tagit sin början med att den unge magikern och halvalven Gwildion övergett sin mästare Mimnochs torn för att söka djupare kunskap i världen och magin. För att vara helt ärlig var det mer dramatiskt än så: Gwildion lyckades genom förbjudna magiska experiment förstöra tornet samt med stor sannolikhet antingen döda Mimnoch eller förpassa honom till en gömd dimension på det astrala planet någonstans – men mer om detta senare.

Hur som helst: Vid en strand träffar Gwildion en krigare och lejer honom för att bli hans livvakt. Något senare träffar de en alv som sorgset blickar ut över ön Syrtan. Där bor Telach – en ond trollkarl som terroriserar alverna och alla andra som bor i området.  Dessutom har Telach stulit tre ringar från alverna samt en helig bok. Finns det någon möjlighet att Gwildion och hans livvakt kan ta sig över till ön, besegra Telach och återbörda dessa artefakter?

Klart det gör! Och med några bestämda steg kliver Gwildion och hans livvakt ner i båten och så börjar en episk resa genom den svenska rollspelshistorien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s